Rotfylling er et smertefritt og viktig inngrep

Rotfylling vondt etterpå

Oversikt over rimelige tannlegekontor i ulike byer

 • Veitvet Senter Tannklinikk i Oslo
 • Atle Gunnari i Lillehammer
 • Elisabeth Kårigstad i Kristiansand
 • Budapest Klinikken Tromsø AS i Tromsø
 • Colosseum Tannlege Apollonia i Ålesund
 • Tannhelse Melhus i Melhus
 • Kjell Terje Næss i Stavanger
 • Nordre Tannhelse i Trondheim
 • Tannlegegården i Bodø
 • Bergen tannklinikk i Bergen
 • Hamnegata tannlege i Molde
 • Tannfeen i Moss
 • Bengt Bjerke i Røros
 • Tannlege Haifaa Obeid i Fredrikstad
 • Tannlege Mariann Saanum Hauge AS i Mandal
 • Svein Erik Sveinsson Tannlege i Drammen
 • Tannlege Christina Fares Jacobsen i Kongsberg

Finn en endodontist oslo

Dersom du har behov for en rotfylling, bør du oppsøke en erfaren endodontist. Du lurer kanskje på hva endodonti egentlig er? Jo, det er enkelt forklart en behandlig av vevet i og rundt tannen. En rotfylling er en av de vanligste behandlingene innen tannhelse, og må utføres dersom nerven til en tann er blitt skadet på grunn av en bakterieinfeksjon. Mange spør seg om rotfylling vondt, men vanligvis vil behandlingen oppleves som helt smertefritt. Dette er takket være bedøvelsen som gjøres i forkant. Dersom betennelsen er spesielt kraftig, vil endodontisten sørge for å legge inn ekstra bedøvelse i løpet av behandlingen. En rotfylling er derfor ikke noe å frykte, det er mye verre å gå rundt med en skikkelig tannpine!

For å få utført en god og rimelig rotfylling i Oslo, kan vi tipse deg om ulike tannlegekontorer. Dersom du virkelig vil være på den trygge siden, kan vi nevne Oslo Endodontisenter. Dette er et spesialistsenter som har egne spesialister innen endodonti, i tillegg til oralkirurgi, kjeveortopedi, protetikk og oral radiologi. Bjerke Tannmedisin AS har også spesialister innen de nevnte feltene over. Dette er en moderne klinikk som ligger på Bjerke. Festningen tannklinikk AS er spesialister innen rotfylling og oralkirurgi. De ligger sentralt i Oslo sentrum. Galleri Oslo Klinikken har egne spesialister innen både kjevekirurgi, tannløsning, røntgen, tannregulering og mye mer. De tilbyr prisgaranti på nye tenner og holder til i sentrum. Deres helseteam snakker også mange ulike språk, som tysk, dari, farsi, pashto, spansk, thai, urdu og kurdisk, i tillegg til nordiske språk og engelsk.

Rotfylling er en vanlig og smertefri prosess

Dersom du fortsatt er i tvil om rotfylling gjør vondt, kan du lett finne mer informasjon på nettet. Her skal vi ta en grundigere titt på hva denne behandlingen egentlig handler om: Fyllingen skal altså erstatte det betente eller døde tannmargsvevet som ligger inne i rotkanalen til tennene. Denne betennelsen oppstår ofte på grunn av karies eller en tannskade, og man skiller mellom akutt og kronisk tannmargsbetennelse. Den akutte versjonen gir store smerter, og her gjelder det å komme seg til behandling snarest mulig. Da blir det boret i tannen for å komme ned til betennelsen, slik at man kan fjerne vevet med spesielle filer. Den kroniske betennelsen kan føre til at tannmargen dør, men du trenger ikke å ha symptomer på dette.

Rotfylling er altså en tilstand som krever behandling, uansett hva du selv skulle mene om saken! Nå vet du mer om hva er rotfylling, og da kan det være en idè å sjekke ut noen rotfylling priser. Prisene kan variere fra cirka 3000 kr opptil cirka 7500 kr, for det kommer også an på hvilken tann og hva slags betennelse det er snakk om. En jeksel vil gjerne koste mer å rotfylle enn en enkel fortann. Majorstua tannlegene har en oversiktlig prisliste på sine tjenester, noe mange nettsteder kan skilte med i dag. Oslo Sentrum tannklinikk kan skilte med 50% rabatt på undersøkelser av nye kunder, samt 15% rabatt til pensjonister og studenter. Det kan også lønne seg å ordne med en forsikring som sikrer deg i slike tilfeller der du trenger rotfylling eller andre større inngrep. Norsk Tannhelseforsikring opererer med tre ulike typer forsikringer; sølv, gull eller platina, som dekker behandlinger fra 10 000 kr til 40 000 kr årlig.

Dersom du opplever sterke smerter i munnen, så kan det altså være akutt tannmargsbetennelse. I dette tilfellet er rotfylling den eneste utveien, med eller uten tannlegeskrekk! Dersom du plages av tannlegeskrekk, så er du ikke alene i verden. Det har via undersøkelser fremkommet at cirka 70 000 – 100 000 nordmenn unngår tannlegebesøk på grunn av slik frykt. Dette er en av de mest undervurderte fobier som finnes i vårt land, og den kan rett og slett oppstå allerede i barndommen. Her skal vi komme med noen tips for å kurere skrekken: – Gå til den hyggeligste tannlegen du vet om – Fortell tannlegen om din nåleskrekk for å få psykisk støtte – Prøv yoga og meditasjon for å lære teknikker for å slappe av – Gå regelmessig til tannlegen, unngå å utsette dine oppsatte tannlegebesøk – Ta med deg bestevennen din eller noen andre som du kan skravle med for å glemme angsten – Oppsøk eventuelt profesjonell hjelp hos en psykolog eller annen fagperson som er ekspert på fobier.

Vanligste stilte spørsmål om rotfylling

Gjør det vondt under behandlingen med rotfylling?

Nei, rotfylling er vanligvis en smertefri prosess som utføres under lokal bedøvelse. Noen ganger må man etterfylle med ekstra bedøvelse dersom inngrepet er ekstra stort. Det kan oppstå litt smerte i dagene etterpå, samtidig som at området rundt kan oppleves som ømt.

Er det dyrt med rotfylling?

Prisen kommer helt an på hva slags tann som må fylles og hva slags betennelse det gjelder. Prisen ligger på alt fra 3000 kr opptil 7 500 kr. De aller fleste har nok litt penger til rådighet når det gjelder slike typer utgifter, men det kan være smart å opprette en forsikring som forsikrer deg ned til det minste lille hull.